oficiální web družstva

Jedeme také. A proč jedeme? Je to jednoduché. Vláda nás okradla a chce nás zničit, aby naše pole a družstevní podíly shrábl někdo jiný!

Politici nás obrali o dotace ve výši 5 milionů korun a zvýšili nám daň z nemovitostí téměř na dvojnásobek, což představuje pro naše družstvo 3 miliony korun. 5 milionů + 3 miliony rovná se osm milionů ztráty a to je zhruba výše našeho ročního zisku, o který jsme tak úplně přišli. Takže máme hospodařit za nulu?! Jako zemědělci jsme zaplatili největší část toho slavného konsolidačního balíčku, protože daň z věcí nemovitých se týká především nás! A světe div se, nehorázné zisky a marže obchodních řetězců tato vláda toleruje a mlží kolem nich. Mluvčí řetězců Prouza  dehonestuje zemědělce, nazývá nás agrobarony a nakonec i agrofašisty. To už je vrchol! A politici namísto toho aby pomohli nebo alespoň zjednali nápravu toho, co způsobili, pustí do Evropy, ti naši do Česka, ukrajinskou a ruskou pšenici! Dobře vědí,  že to zbourá trh a ceny a připraví nás to o živobytí!  Zřejmě je to záměr! Ministr životního prostředí dokonce lhal v televizním pořadu, že produkce ze třetích zemí je vyráběna za stejných enviromentálních předpisů a podmínek, jako ta naše. Navíc vláda neplní sliby. Ministr Jurečka před dvěma lety dal podáním ruky prezidentovi Agrární komory jasný slib ohledně podpory zaměstnanosti na venkově, který teď vláda hodila pod stůl a zemědělcům se vysmála. 

Tak proto jedeme! Chcete li, podpořte nás. V každém případě nejedeme jenom za sebe, ale i za naše děti, za zdravé potraviny a konec konců za všech 280 členů našeho družstva, kterým se vláda pokouší znehodnotit jejich majetek! Chceme v klidu hospodařit a žít! Už máme dost lží, které o nás šíří vládní politici a média! Tak proto jedeme!